Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Soplicowa
magazyn kulinarny
W skrócie
Robert Makłowicz w dekoracjach i plenerach do ''Pana Tadeusza'' Andrzeja Wajdy przypomni tradycyjną kuchnię Soplicowa. Przygotuje czarną polewkę i chołodziec litewski oraz bigos.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W kolejnym programie Robert Makłowicz przypomni tradycyjną kuchnię Mickiewiczowskiego Soplicowa. Przygotuje czarną polewkę, rozsądzi, czy chołodziec litewski to zupa, czy galareta. Przede wszystkim zaś ugości widzów wspaniałym bigosem w autentycznych dekoracjach i plenerach do ekranizacji ''Pana Tadeusza'' Andrzeja Wajdy.