Makłowicz w podróży: Podróż 2. Ekwador - Kraj pełen skarbów

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Robert Makłowicz kontynuuje podróż po Ekwadorze. Przekonuje, że ten niewielki kraj ma do zaoferowania wiele skarbów, jak np. ziarna kakaowca, z których powstaje czekolada.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Program skierowany do widzów, którzy lubią poznawać nowe miejsca i kraje poprzez ich tradycje kulinarne, specjały charakterystyczne dla danego regionu, typowe potrawy i napoje. Autorzy proponują przy okazji zapoznanie się z historią odwiedzanych regionów, a także najbardziej charakterystycznymi dla nich miejscami i zabytkami. Nie zabraknie oczywiście potraw przyrządzanych przez Roberta Makłowicza w nietypowym otoczeniu. Wcześniej jednak prowadzący odwiedza lokalne sklepy lub targi, by zaopatrzyć się w niezbędne produkty.

Robert Makłowicz kontynuuje swoją podróż po Ekwadorze. Przekonuje widzów, że ten niewielki kraj ma do zaoferowania odwiedzającym go podróżnikom mnóstwo skarbów. Jednym z nich są ziarna kakaowca, z których powstaje czekolada. Z dodatkiem soku z trzciny cukrowej i schłodzonych bananów stanowi doskonały deser w tropikalnych upałach prowincji Costa. Widzowie poznają też kulinarne zastosowanie kilku gatunków bananów, które w Europie są zupełnie nieznane. Skarbem Ekwadoru jest również ocean i to, co wyławiają z niego rybacy. Z morskich ryb podróżnik z Krakowa ugotuje danie zwane cazuela de pescado.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...