Smaki czasu z Karolem Okrasą

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Karol Okrasa szuka najlepszej w smaku wieprzowiny. Pierwszym przystankiem są zakłady mięsne w Kosowie Lackim, potem Okrasa odwiedzi gospodarstwo turystyczne w Broku nad Bugiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

W tym odcinku miłośnik gotowania wyrusza na poszukiwanie najlepszej w smaku wieprzowiny. W podróży towarzyszy mu Witold Choiński, właściciel firmy zajmujące się produkcją wieprzowiny. Pierwszym przystankiem są zakłady mięsne w Kosowie Lackim, gdzie Okrasa przygotuje szynkę w całości z kością i żeberka. Następnie odwiedzi gospodarstwo turystyczne nad Bugiem w Broku, w którym przyrządzi szynkę marynowaną z sosem jabłkowym oraz żeberka duszone z kapustą.

Występują

Twórcy

Ładuję...