Smaki czasu z Karolem Okrasą: Wojciech Pszoniak

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Wojciech Pszoniak opowiada o swoim dzieciństwie i wspomina potrawy przyrządzane przez mamę. Karol Okrasa przygotowuje dla niego nóżki cielęce w cieście i faszerowany mostek cielęcy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Wojciech Pszoniak opowiada o dzieciństwie spędzonym w Gliwicach i losach swojej rodziny, która po II wojnie światowej przeniosła się ze Lwowa na Śląsk. Aktor wspomina potrawy przyrządzane przez swoją mamę. Uważa, że dzięki niej stał się znawcą sztuki kulinarnej. Na życzenie swojego dzisiejszego gościa Karol Okrasa przygotowuje nóżki cielęce w cieście naleśnikowym i mostek cielęcy faszerowany.

Twórcy

Ładuję...