Smaki czasu z Karolem Okrasą: Zbigniew Zamachowski

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Zbigniew Zamachowski opowiada o swoim dzieciństwie i o potrawach, które przyrządzała z warzyw jego babcia. Na prośbę aktora Karol Okrasa przygotowuje kilka dań.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

W dzisiejszym odcinku gość Zbigniew Zamachowski opowiada o swoim dzieciństwie spędzonym w Brzezinach koło Łodzi i o pysznych potrawach, które przyrządzała jego babcia z warzyw pochodzących z przydomowego ogródka. Na prośbę aktora Karol Okrasa przygotowuje zupę szczawiową z jajem w koszulce i krewetki w boczku oraz danie niespodziankę - przegrzebki z sosem ze świeżych pomidorów i kompot z rabarbaru.

Występują

Twórcy

Ładuję...