Smaki czasu z Karolem Okrasą: Zofia Czerwińska

magazyn kulinarny  b.o.

W skrócie

Dziś gościem Karola Okrasy jest aktorka Zofia Czerwińska. Przygotowuje on dla niej wielkopolskie pyry z gzikiem i twarożkiem oraz sztufadę wołową, która przypomina aktorce Wiedeń.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

W tym odcinku o swoich ulubionych potrawach opowiada aktorka filmowa i telewizyjna Zofia Czerwińska. Kucharz Karol Okrasa przygotowuje dla artystki przysmak kuchni wielkopolskiej, pyry z gzikiem i twarożkiem oraz sztufadę wołową ze słoniną i buraczkami, która przypomina aktorce wyprawę do Wiednia.

Występują

Twórcy

Ładuję...