Rick Stein i kuchnia śródziemnomorska: Majorka i Katalonia (5)

(Rick Stein's Miditerranean Escapes)

magazyn kulinarny 2007  od 7 lat

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Rick Stein wyrusza w rejs po wyspach Morza Śródziemnego w poszukiwaniu smaków i potraw, które nie pozwolą o sobie zapomnieć. Kuchnia śródziemnomorska tworzyła się pod wpływami arabskimi, greckimi, hiszpańskimi włoskimi i tureckimi, dzięki czemu stanowi istną mozaikę smaków i zapachów. Gospodarz programu zabiera widzów w podróż po regionie, w którym sięgające starożytności tradycje kulinarne przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Odwiedza Kretę, Korsykę, Sardynię i Sycylię, Korfu i Majorkę. W programie znajdą się przepisy m.in. na makaron z serem pecorino, pancettą, zieloną pietruszką i jajkami oraz potrawkę z dzika z grzybami, orzechami i chorizo.

Tym razem Rick przygotuje kurczaka z sobrasadą oraz dorsza w cieście z pietruszką i czosnkiem.

Twórcy

Ładuję...