Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Werbiści z Chludowa

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka udaje się do Domu Misyjnego Świętego Stanisława Kostki w Chludowie koło Poznania, którym opiekują się księża werbiści. Kucharz przyrządza tam indonezyjską zupę bakso.

Oglądaj w telewizji

Nd 7.12 15:00
TVP Historia 2logo

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka udaje się do Domu Misyjnego Świętego Stanisława Kostki w Chludowie koło Poznania, którym opiekują się księża werbiści. Miejsce to mieści się na terenie dawnej posiadłości Romana Dmowskiego. Werbiści działają jako misjonarze na całym świecie, co zainspirowało Rączkę do przygotowania indonezyjskiej zupy bakso. Dodatkowo w programie pojawią się również nadziewane cukinie przygotowywane przez siostrę Jadwigę.

Zobacz także

Ładuję...