Jedz, podróżuj, smakuj (4)

(Eat, Roam, Relish)

serial dokumentalny Australia 2025  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Audra Morrice jedzie do miasta Mukah na wyspie Borneo, które słynie z owoców morza. Łowi krewetki, poznaje tajniki uprawy pieprzu, a także przygląda się tradycyjnym tańcom gawai.

Oglądaj w telewizji

Pt 26.12 15:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 27.12 10:25
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Mieszkająca na co dzień w Sydney szefowa kuchni i jurorka "MasterChef Singapore" Audra Morrice udaje się w sentymentalną podróż przez malowniczy stan Sarawak na północy Borneo. Zamierza poznać jego bogatą kulturę kulinarną i lokalne smaki. Tam urodziły się jej matka i babcia, a Audra nie zapomniała o swoich malezyjskich korzeniach. Na miejscu przekona się, jak trzydzieści lokalnych plemion kultywuje dawne tradycje. W tropikalnej scenerii na nowo odkryje bogactwo smaków, kolorów i aromatów.

W tym odcinku

Audra Morrice wybiera się do nadmorskiego miasta Mukah na wyspie Borneo, słynącego z owoców morza. Kulinarna ekspertka odwiedza położoną w pobliżu wioskę Tellian, by wraz z jej mieszkańcami łowić krewetki. Poznaje też tajniki uprawy pieprzu i przygląda się tradycyjnym tańcom gawai, charakterystycznym dla stanu Sarawak.

Zobacz także

Ładuję...