Eko na serio: Co Certyfikat Produkcji Ekologicznej EU oznacza dla środowiska? (6)
magazyn Polska 2025
W skrócie
Program wprowadza w świat żywności ekologicznej - od zasad znakowania i systemu kontroli, przez praktyki w rolnictwie, po świadome wybory konsumenckie. Prowadzą Tomasz Królikowski i Mateusz Pawłowski.
Oglądaj w telewizji
Wt 30.09 19:55
TVP 2
Opis
Program wprowadza widza w świat żywności ekologicznej - od zasad znakowania i systemu kontroli, przez codzienne praktyki w rolnictwie, po świadome wybory konsumenckie. Dowiemy się, czym jest produkcja ekologiczna i jak wygląda system jej certyfikacji oraz jak wpływa ona na środowisko, zdrowie i gospodarkę. Prowadzą Tomasz Królikowski i Mateusz Pawłowski.
Zobacz także
Eko na serio: Certyfikat Produkcji Ekologicznej EU czy tylko naklejka? (1)
Wt, 23.09 19:55
i 1 późniejsza emisja
Eko na serio (1)
Śr, 24.09 1:20
Eko na serio: Co tak naprawdę kryje się za zielonym Ekoliściem EU? (2)
Śr, 24.09 19:55
i 1 późniejsza emisja
Eko na serio (2)
Czw, 25.09 1:20
Eko na serio: Jakie produkty mogą być oznaczone jako EKO? (3)
Czw, 25.09 19:55
i 1 późniejsza emisja
Eko na serio (3)
Pt, 26.09 1:20
Eko na serio: Jak dba się o zwierzęta w rolnictwie ekologicznym? (4)
Pt, 26.09 19:55
i 1 późniejsza emisja
Eko na serio (4)
So, 27.09 1:20
Eko na serio: Naturalny produkt EKO - co to naprawdę znaczy? (5)
Wt, 30.09 15:50