Rosół polski (13)

magazyn kulinarny Polska 2025  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Twórcy przedstawią bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość smaków, na którą złożyły się tradycje regionalne i wielokulturowa tożsamość. Prowadzący poszukają źródeł dawnych zwyczajów.

Oglądaj w telewizji

Pon 24.11 16:10
TVP HDlogo
Wt 2.12 11:50
TVP 2logo

Opis

Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Twórcy przedstawią bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się tradycje regionalne i wielokulturowa tożsamość. Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...