Bosacka daje radę 3: Bez alkoholu (2)

magazyn poradnikowy Polska  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Do wielu dań i deserów dodaje się alkohol. Katarzyna Bosacka radzi, czym go zastąpić, nie obniżając walorów smakowych. Przygotuje krewetki w sosie winnym bez wina i pasztet mięsny z sokiem z wiśni.

Oglądaj w telewizji

Nd 25.05 17:20
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 25.05 22:25
CANAL+ Kuchnialogo
Wt 27.05 19:50
CANAL+ Kuchnialogo
So 31.05 14:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 31.05 17:30
CANAL+ Kuchnialogo
So 31.05 22:45
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny udowadnia, że warto czytać etykiety i rozsądnie robić zakupy. Pokazuje, jak odżywiać się smacznie i zdrowo. Po raz kolejny bierze pod lupę produkty spożywcze, by wybrać te o najlepszym składzie. Wyjaśnia, co oznaczają informacje zawarte na etykietach i doradza, jakich substancji unikać. Przygotowuje też zdrowsze wersje tradycyjnych dań. W tym sezonie będą to m.in. potrawy bez cukru, laktozy i tłuszczu.

Do wielu dań obiadowych, sosów czy ciast dodaje się alkohol. Katarzyna Bosacka radzi, czym go zastąpić, nie obniżając walorów smakowych potrawy. Przygotuje krewetki w sosie winnym bez wina, pasztet mięsny z tonikiem i z sokiem z wiśni oraz tiramisu bez amaretto.

Zobacz także

Ładuję...