Smaki Polski: Kuchnia dworska
magazyn kulinarny Polska

W skrócie
Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Okazuje się, że kuchnia dworska była ściśle związana z ceremoniałem.
Oglądaj w telewizji
Nd 25.05 7:10
Republika
Opis
Program kulinarny dla wielbicieli pysznej, regionalnej polskiej kuchni. Gęsie żołądki, flaki z lina, pieczona dzika kaczka, czernina, pierogi z dziczyzną, słowiański chleb, grillowana łosina - to tylko niektóre autorskie przepisy prowadzących Jakuba Wolskiego i Karola Kusa.
Kozłówka na Lubelszczyźnie bywa nazywana polskim Wersalem. W dawnym pałacu Zamoyskich do łask wracają pradawne przepisy kulinarne. Kuchnia dworska była pełna sekretów, a potrawy były ściśle związane z ceremoniałem.