Rosół polski (2)

magazyn kulinarny Polska 2025  b.o.

W skrócie

Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. Spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach.

Oglądaj w telewizji

So 5.04 13:25
TVP 2logo

Opis

Program kulinarny, w którym usłyszymy pasjonującą opowieść o kuchni polskiej. Splata się ona z historią naszego kraju oraz losami ludzi, którzy ją tworzyli. Twórcy przedstawią niezwykłe bogactwo naszego dziedzictwa kulinarnego, mnogość i wyjątkowość smaków, na które złożyły się różne tradycje regionalne oraz wielokulturowa tożsamość. Szefowie kuchni Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron poszukają źródeł dawnych zwyczajów kulinarnych. W trakcie tej wyjątkowej podróży spróbują zdefiniować specyfikę rodzimej kuchni. Ustalą, co pozostało, a co zmieniono w recepturach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...