Dzień dobry, obiad: Obiady z wykorzystaniem resztek (2)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Martyna Chomacka pokazuje, jak przygotować obiad, wykorzystując resztki z innych posiłków. Na stole pojawią się panzanella z brzoskwiniami i burratą, zapiekanka oraz krem z ziemniaków.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Martyna Chomacka dzieli się sprawdzonymi przepisami na pomysłowe i różnorodne obiady. W każdym odcinku prezentuje przepisy, z których w 15, 35 lub 60 minut można wyczarować coś pysznego. Na stole pojawią się m.in. klasyczne dania z nowoczesnym twistem, popularne potrawy kuchni włoskiej, azjatyckiej i orientalnej, obiady bezmięsne, jednogarnkowe oraz takie, które można przygotować z resztek lub wziąć na wynos do pracy.

Martyna Chomacka pokazuje, jak przygotować obiad, wykorzystując resztki z innych posiłków. Na stole pojawi się orzeźwiająca panzanella z brzoskwiniami i burratą, łącząca smaki lata z nutą włoskiej tradycji. Kolejne propozycje to sycąca grecka zapiekanka z kurczakiem i bakłażanem oraz rozgrzewający krem z ziemniaków z pieczonym czosnkiem.

Zobacz także

Ładuję...