Smaki świata - po bałkańsku: Delta Dunaju (42)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają najlepsi rybacy wschodniej Europy.
Oglądaj w telewizji
Nd 16.03 6:40
TVP Rozrywka
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają tam najlepsi rybacy wschodniej Europy. Dzięki połączeniu słodkich wód Dunaju i słonego Morza Czarnego można złowić tam najsmaczniejsze ryby, z których powstaje narodowa potrawka - saramura.