Mistrzowie przekąsek w akcji - Nowa Zelandia (5)
(Snackmasters New Zealand)

W skrócie
Anna Weir oraz Shenine Dube i Grace Tauber z cukierni Doe Donuts w ciągu dwóch dni mają upiec Toffee Pops, czyli ulubione ciasteczka Nowozelandczyków. To herbatniki oblane karmelem i czekoladą.
Oglądaj w telewizji


Opis
Kulinarni mistrzowie Tom Sainsbury i Kim Crossman rzucają wyzwanie najlepszym szefom kuchni w Nowej Zelandii. Zamierzają odkryć sekrety najpopularniejszych przekąsek kraju. Ich cel to odtworzenie ulubionych przysmaków mieszkańców malowniczych wysp. Muszą dokładnie przeanalizować smak, konsystencję, wygląd i zapach chipsów, burgerów, frytek, batonów, ciastek, lodów i słodkości z lukrecji. Efekty starań ocenią pracownicy fabryk, w których powstają te produkty.
Szefowa kuchni Anna Weir oraz Shenine Dube i Grace Tauber z cukierni Doe Donuts stają przed wielkim wyzwaniem. W ciągu dwóch dni mają upiec Toffee Pops, czyli ulubione ciasteczka Nowozelandczyków. To smakowite herbatniki oblane karmelem i mleczną czekoladą. Ekipa kulinarnych ekspertów ma odtworzyć ich smak, zapach i konsystencję. Efekty ocenią pracownicy fabryki, w której powstają te przysmaki.