Kuchenne recepty: Party (13)
W skrócie
Cezary Powała proponuje pomysły na sylwestrowe przekąski. Wśród propozycji znajdują się koszyczki z ciasta wonton z nadzieniem z soczewicy, chrzanem oraz ogórkiem kiszonym i sałatka z komosy ryżowej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Medyczno-kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. Lekarz w towarzystwie szefa kuchni podpowiada, jak gotować, by przygotowywane potrawy zawierały jak najwięcej cennych składników odżywczych.
Cezary Powała proponuje inspirujące pomysły na smaczne sylwestrowe przekąski, które można przygotować w domu. Wśród jego propozycji znajdują się koszyczki z ciasta wonton z nadzieniem z soczewicy, chrzanem, ogórkiem kiszonym oraz pstrągiem. Kolejną propozycją jest sałatka z komosy ryżowej z dodatkiem szynki dojrzewającej i koziego sera. Na koniec prowadzący proponuje koktajl mleczny, dostępny w wersji alkoholowej z advocatem lub bezalkoholowej z migdałowym mlekiem roślinnym. Wszystkie dania utrzymane są w stylu finger food, idealnym na imprezy. Na zakończenie odcinka zabawne podsumowanie sezonu.