Jakubiak rozgryza Maderę (3)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, przyprawy oraz wina.

Oglądaj w telewizji

Nd 20.10 12:00
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 20.10 17:20
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 20.10 21:25
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Znany kucharz udaje się na wyspę położoną u północnych wybrzeży Afryki. Jej malowniczy krajobraz tworzą klify, góry i bujna roślinność. Podstawą kuchni są ryby i owoce morza, aromatyczne przyprawy oraz znakomite wina. Tomasz Jakubiak odwiedzi miejscowe restauracje i targi oferujące lokalne produkty.

Tomasz Jakubiak wyprawia się w głąb wyspy na odbywający się tu co tydzień targ farmerski. Na to wydarzenie ściągają tu całe rodziny. Nie tylko prowadzą tu handel i robią zakupy, ale też spotykają się ze znajomymi i biesiadują w niewielkich barach. Kucharz z Polski dołączy do zabawy i spróbuje miejscowych specjałów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...