Galileo (1088)
W skrócie
Ekipa sprawdzi, jak powstaje tiramisu. Pokaże różnice między przysmakiem z małego zakładu a wyprodukowanym w fabryce. Reporterzy odwiedzą też luksusowy hotel w Japonii i restauracje dla introwertyków.
Oglądaj w telewizji
Opis
Gospodarz programu, Paweł Orleański, zaprezentuje nowe reportaże z całego świata, w których innowacyjne, inspirujące, ekstremalne a czasem kuriozalne pomysły i przedsięwzięcia mogą przyprawić o zawrót głowy. Nie zabraknie też zadziwiających faktów i wynalazków.
Ekipa sprawdzi, jak powstaje jeden z najpopularniejszych włoskich deserów - tiramisu. Pokaże różnice między przysmakiem z małego zakładu a wyprodukowanym w fabryce. Reporterzy odwiedzą też jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Japonii - dziś zarastający tropikalną roślinnością budynek z ciekawymi zakamarkami. Kolejnym punktem programu będzie rubryka "100 sekund" - tym razem wypełnią ją ciekawostki o miodowym miesiącu. Widzowie zobaczą idealne miejsca dla introwertyków i odludków w Tokio. To lokale, w których można zjeść w samotności, będąc oddzielonym ścianką od innych klientów.