Kuchenne rewolucje (3/12)
W skrócie
Ukrainka Albina prowadzi restaurację EPTO w Toruniu. Boryka się z problemami finansowymi, które uniemożliwiają realizację marzeń właścicielki. Magda Gessler szybko rozpoznaje przyczyny niepowodzenia.
Oglądaj w telewizji
Opis
Nieustraszona restauratorka, Magda Gessler, powraca. Przemierzy ona Polskę wzdłuż i wszerz, ratując upadające lokale. Jej wprawne oko i profesjonalne podniebienie będą rozwiązywać tajemnice niepowodzeń restauratorów. Na kulinarnej mapie w tym sezonie znajdą się między innymi Podkowa Leśna, Rawicz, Włocławek, a także Toruń, Łódź, Kraków i Zielona Góra.
Toruń, miasto słynące ze swojej gotyckiej architektury, jest również miejscem działania, znajdującego się niedaleko kampusu uniwersyteckiego, sportowego lotniska o kodzie EPTO. To właśnie tam pochodząca z Ukrainy Albina prowadzi restaurację o tej samej nazwie. Kobieta przyjechała do Polski kilka lat temu z zamiarem zarobienia pieniędzy na remont domu, jednak po wybuchu wojny nie może do niego wrócić, gdyż leży on na terytorium okupowanym przez Rosję. Obecnie jej celem jest zarobienie na dom w Polsce, aby móc zamieszkać w nim z matką, córką i partnerem Adrianem. Mężczyzna z Mołdawii pracuje razem z nią w restauracji. Niestety, lokal boryka się z problemami finansowymi, które uniemożliwiają realizację marzeń właścicielki. Magda Gessler ze swoim doświadczonym okiem i podniebieniem szybko rozpoznaje trudności EPTO. Okazuje się, że ich rozwiązanie jest niezwykle proste.