Pięknie przyprawiONA 2: Przysmaki dla zdrowego serca (9)

W skrócie
Agnieszka Mielczarek dzieli się przepisem na potrawy odpowiednie w profilaktyce chorób układu krążenia. Ważne, aby ograniczyć produkty zawierające dużo tłuszczów nasyconych, sodu i cukru.
Oglądaj w telewizji


Opis
Dietetyczka Agnieszka Mielczarek pokazuje, jak smacznie i zdrowo gotować. Przekonuje, że nie jest to trudne. Zdradza przepisy na pyszne potrawy, które wcale nie muszą być drogie. Inspiruje do zmian w kuchni, udzielając jasnych i praktycznych wskazówek.
Agnieszka Mielczarek dzieli się przepisem na potrawę odpowiednią w profilaktyce chorób układu krążenia. Ważne, aby w takiej diecie ograniczyć produkty zawierające dużo tłuszczów nasyconych, tłuszczów trans i sodu, a także spożycie napojów słodzonych. Wpływ diety na serce jest ogromny, niektóre produkty je wspierają, a inne mu szkodzą. Prowadząca tłumaczy także, czy tłuszcz rzeczywiście jest zakazany oraz czy obfitość i częstotliwość posiłków mają znaczenie.