Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanki z Krzyżanowic

magazyn kulinarny Polska  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka odwiedza klasztor w Krzyżanowicach. Siostry prowadzą dom dla kobiet niepełnosprawnych umysłowo w dawnym pałacu. Przygotowuje śląski bogracz z kluseczkami i kłobuczki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka odwiedza Klasztor Zgromadzenia Sióstr Franciszkanek Maryi Nieustającej Pomocy w Krzyżanowicach. Siostry prowadzą dom dla zwierząt i kobiet niepełnosprawnych umysłowo w dawnym pałacu księcia Lichnowskiego. Bywali tam niegdyś Ludwig van Beethoven i Franciszek Liszt. Remigiusz przygotowuje z siostrami śląski bogracz z kluseczkami i kłobuczki.

Zobacz także

Ładuję...