Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Żydowska kuchnia Lubelszczyzny (4)
W skrócie
Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka.
Oglądaj w telewizji
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka. Cebula, jako kluczowy składnik kuchni żydowskiej, odgrywa istotną rolę w przygotowywanych daniach.