Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Żydowska kuchnia Lubelszczyzny (4)

magazyn kulinarny Polska 2023  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka.

Oglądaj w telewizji

Nd 8.12 5:50
TVP HDlogo

Opis

Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.

Jola Kleser zaprasza do odkrycia kulinarnych tradycji Lubelszczyzny, szczególnie skupiając się na żydowskiej kuchni regionu. W tym odcinku dowiemy się więcej o takich potrawach jak latkes i chałka. Cebula, jako kluczowy składnik kuchni żydowskiej, odgrywa istotną rolę w przygotowywanych daniach.

Zobacz także

Ładuję...