Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser 2: Kuchnia polskich Tatarów (9)
W skrócie
Podlasie to jeden z mateczników polskich Tatarów. Poznamy ich historię oraz to, czym się żywili. Swoją podróż zakończymy w Korycinie, gdzie poznamy proces powstawania wyjątkowych miejscowych serów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
Podlasie to jeden z mateczników polskich Tatarów. Poznamy ich historię, sposób w jaki do nas trafili i przede wszystkim, czym się żywili. Swoją podróż zakończymy w Korycinie, gdzie poznamy proces powstawania wyjątkowych miejscowych serów.