ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5)
magazyn kulinarny Polska 2023

W skrócie
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
Przystanek slow food 4: Grzyby (6)
Pt, 18.07 5:55
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
Pt, 18.07 15:25
i 2 późniejsze emisje
ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7)
So, 19.07 9:25
ABC gotowania - kuchnia polska: Truskawki (8)
So, 19.07 9:55
Naukowo: Grzyby (7)
Czw, 24.07 20:00
i 5 późniejszych emisji
Jak to działa?: Grzyby (145)
Pt, 25.07 23:30