ABC gotowania - kuchnia polska: Grzyby (5)
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni - od gołąbków po żurek. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach.
Oglądaj w telewizji
So 11.05 9:25
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka bierze na warsztat szlagiery rodzimej kuchni, od gołąbków po żurek i sernik. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się jednym składniku, który często gości na polskich stołach. Zaproponuje przepisy na chrupiące placki ziemniaczane, kruche paszteciki z grzybami, krupnik, schab ze śliwkami, ciasto z truskawkami, leniwe czy domową kiszoną kapustę. Pokaże, jakie przysmaki można wyczarować z grzybów, twarogu czy kaszy.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Grzyby (8)
So, 11.05 12:30
ABC gotowania - kuchnia polska: Twaróg (6)
So, 11.05 15:25
i 3 późniejsze emisje
Przyroda w obiektywie: Grzyby (9)
Wt, 14.05 16:25
Jak to działa?: Grzyby (145)
Pt, 17.05 6:35
ABC gotowania - kuchnia polska: Kasza (7)
So, 18.05 15:25
i 2 późniejsze emisje