Bitwa o gości (7)
W skrócie
Hotelarze zaczynają podróż od Ośrodka Ruś na Mazurach, gdzie gospodarzami od czterech lat są Kasia i Paweł. Miejsce to pamięta czasy PRL-u, gdzie wypoczywali pracownicy zakładów odzieżowych.
Oglądaj w telewizji
Opis
Właściciele pensjonatów, zajazdów, hoteli czy kempingów odwiedzają się wzajemnie, by ocenić swoje biznesy. U każdego z konkurentów spędzają dobę. Za pobyt płacą tyle, ile uznają za stosowne. Na koniec porównają wyniki. Zwycięża osoba, który otrzyma najwięcej pieniędzy za oferowany nocleg. To jednak nie wszystko. Uczestnicy programu, korzystając z doświadczenia w branży, podpowiadają, co jest najważniejsze, gdy nadchodzi czas ocenienia danego przybytku. Widzowie poznają też triki, jakich używa się, żeby przyciągnąć klientów. Zajrzą z kulisy turystycznego biznesu. Odwiedzą urokliwe miejsca w Polsce. Gospodarze zjedzą z konkurentami kolację, podczas której opowiadają historię prowadzonego przez siebie miejsca, a także zachwalają atrakcje okolic.
Hotelarze zaczynają podróż od Ośrodka Ruś na Mazurach, gdzie gospodarzami od 4 lat są Kasia i Paweł. Miejsce to pamięta czasy PRL-u, gdzie wypoczywali pracownicy zakładów odzieżowych. Położony nad jeziorem ośrodek posiada kilkaset metrów linii brzegowej i własną plażę, a także wszelki sprzęt wodny. Później uczestnicy przeniosą się do Rudzienic, gdzie obiekt The View prowadzą Marika i Mateusz. Można tu grać w golfa, skorzystać z jacuzzi i łowić ryby. W weekend willa wynajmowana jest w całości - na wszelkiego rodzaju imprezy i spotkania. W tygodniu, właściciele zapraszają klientów indywidualnych. Kolejne odwiedzane miejsce to Kaszubskie Spa Ziółko Leonówka prowadzone przez Izę i Piotra. Ośrodek składa się z czterech domków, jacuzzi, sauny z widokiem na jezioro oraz kąpielowego czarciego kotła. Na koniec eksperci z branży przeniosą się nad Bałtyk, gdzie w kameralnej nadmorskiej miejscowości Apartamenty Blue Baltic prowadzą Gosia i Przemek. W domu położonym 150 metrów od plaży mieszczą się cztery apartamenty i prowadzona przez gospodarzy restauracja.