Bitwa o gości (6)
W skrócie
Hotelarze najpierw udają się do ośrodka Mazowieckie Sioło Julianówka. Jest on prowadzony przez Mariolę, a wspiera ją przyjaciółka Luiza. Można tu znaleźć boiska, saunę czy biesiadne altany.
Oglądaj w telewizji
Opis
Właściciele pensjonatów, zajazdów, hoteli czy kempingów odwiedzają się wzajemnie, by ocenić swoje biznesy. U każdego z konkurentów spędzają dobę. Za pobyt płacą tyle, ile uznają za stosowne. Na koniec porównają wyniki. Zwycięża osoba, który otrzyma najwięcej pieniędzy za oferowany nocleg. To jednak nie wszystko. Uczestnicy programu, korzystając z doświadczenia w branży, podpowiadają, co jest najważniejsze, gdy nadchodzi czas ocenienia danego przybytku. Widzowie poznają też triki, jakich używa się, żeby przyciągnąć klientów. Zajrzą z kulisy turystycznego biznesu. Odwiedzą urokliwe miejsca w Polsce. Gospodarze zjedzą z konkurentami kolację, podczas której opowiadają historię prowadzonego przez siebie miejsca, a także zachwalają atrakcje okolic.
Hotelarze najpierw udają się do ośrodka Mazowieckie Sioło Julianówka. Jest on prowadzony przez Mariolę, a wspiera ją przyjaciółka Luiza. Organizowane są tu imprezy okolicznościowe. Można też znaleźć boiska, plac zabaw, saunę, biesiadne altany, miejsce na ognisko, mini-zoo, a wreszcie certyfikowaną zagrodę edukacyjną. Uczestnicy przenoszą się na zachód, gdzie w niewielkiej Dąbrowie, Ola i Ronald prowadzą swój glamping W Bańce. Na obiekt składa się 10 sferycznych dwuosobowych baniek ze wspaniałym widokiem na niebo, które można również oglądać prosto z jacuzzi. Z kolei w Nowej Wsi pod Serockiem Pokoje Gościnne Magnolia prowadzi Krystyna. Można tu łowić ryby, żeglować, kąpać się i opalać. Krystyna kocha czystość, a w jej obiekcie goście chodzą tylko boso lub w specjalnych ochraniaczach. W Gościeńczycach koło Grójca, znajduje się Karma House. Znaleźć tu można sześć pokoi, a oprócz tego staw, ogród, mały zwierzyniec oraz kort tenisowy. Szef kuchni, Patryk, przez 6 lat pracował u Magdy Gessler. Teraz w ośrodku łączy kuchnię polską z azjatycką.