Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Cystersi ze Szczyrzyca

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka odwiedzi opactwo cysterskie w Szczyrzycu. Wraz z duchownymi przygotowuje wołowinę w warzywach z klasztornego ogrodu, podpłomyki na lokalnym piwie oraz sałatkę z serem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka tym razem odwiedzi opactwo cysterskie w Szczyrzycu. Mieszkający tam zakonnicy prowadzą ogromne gospodarstwo. Uprawiają ziemię, hodują zwierzęta, a nawet produkują piwo we własnym browarze. Prowadzący wraz z duchownymi przygotowuje wołowinę w warzywach z klasztornego ogrodu, podpłomyki na lokalnym piwie oraz sałatkę z serami z mleka od szczyrzyckich krów.

Zobacz także

Ładuję...