Fabryki smaku: Pułapka na musy (25)
(Food Factory: Mousse Hunting)
W skrócie
Twórcy serii dzielą się odkryciami na temat jedzenia. Dowiemy się między innymi, jak aparat rentgenowski pomaga w przyrządzeniu mięsa duszonego. Poznajemy również proces butelkowania wody źródlanej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Twórcy serii dzielą się kolejnymi odkryciami na temat jedzenia. Tym razem przekonują widzów, że wspaniałe bajgle smakują jeszcze lepiej z nadzieniem z jagodowego serka śmietankowego. Dowiemy się między innymi, jak aparat rentgenowski pomaga w przyrządzeniu pysznego mięsa duszonego. Poznajemy również proces butelkowania wody źródlanej i dlaczego delikatność ma fundamentalne znaczenie podczas wytwarzania znakomitego tortu z musem cytrynowym.