Światowa kuchnia Ravinder (5/20)
(Ravinder's Kitchen)
magazyn kulinarny Indie 2013
W skrócie
Do indyjskich dań Ravinder dodaje nieco współczesności: łączy trzy ulubione składniki, by stworzyć cytrynowo-krewetkowe placki, a jej pikantne udka z kurczaka przechodzą metamorfozę.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Zdobywająca nagrody brytyjska kucharka Ravinder Bhogal zabiera widzów w egzotyczną, kulinarną podróż. Pokazuje, jak jada się na całym świecie, a do każdego przepisu dodaje swoje pomysły.
Do tradycyjnych indyjskich dań Ravinder dodaje nieco współczesności: łączy trzy ulubione składniki, by stworzyć cytrynowo-krewetkowe placki, a jej pikantne udka z kurczaka przechodzą karmelową metamorfozę. Do chrupania Ravender podaje popcorn posypany koprem włoskim i chili, zaś w sałatce miesza bakłażana i sałatę z granatem i miętą.