Włoska uczta na morzu (1/5)
(O mare mio)
W skrócie
Antonino Cannavacciuolo przebywa na wyspie Procida. Próbuje tam spaghetti pescatora przygotowanego przez lokalnych mieszkańców i przygotowuje marynowane sardele z papryką.
Oglądaj w telewizji
Opis
Właściciel dwóch gwiazdek Michelin, szef kuchni Antonino Cannavacciuolo, wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach we Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza i nauczyć się o nich jak najwięcej. Przy okazji wyzywa mieszkańców na kulinarne pojedynki, poznając zwyczaje regionu. Uczestniczy m.in. w nocnym połowie ryb, a swoje zdobycze smaży później przy blasku gwiazd i powiewach morskiej bryzy.
Antonino Cannavacciuolo przebywa na wyspie Procida. Próbuje tam spaghetti pescatora sporządzonego przez lokalnych mieszkańców. Przygotowuje też marynowane sardele z papryką.