Pięknie przyprawiONA 5: Mleka roślinne w kuchni odkrywamy ich smaki i właściwości (10)
W skrócie
Mleka roślinne do niedawna kojarzono z dietą dla alergików. Aneta Łańcuchowska podkreśla jednak, dlaczego warto o nich pamiętać. Radzi też, jakich produktów używać do ulubionych dań.
Oglądaj w telewizji
Opis
Program ma na celu połączenie formatu kulinarnego z poradami dotyczącymi urody w interesujący i zrównoważony sposób. Docelową grupą odbiorców są kobiety, które świadomie podejmują decyzje dotyczące diety dla siebie oraz swoich rodzin. Są one również otwarte na poszukiwanie nowych pomysłów do samodzielnego wypróbowania.
Mleka roślinne jeszcze do niedawna kojarzono głównie z dietą dla alergików i traktowano jako zastępnik krowiego. Dzisiaj przeżywają jednak swój renesans. Konsumenci mają bogaty wybór rodzajów, smaków czy aromatów. Prowadząca poradzi widzom, jakich produktów używać do różnych ulubionych dań. Zaprezentuje pyszne sposoby przyrządzania. Podkreśli też, dlaczego warto pamiętać o nich w zdrowej, lekkiej diecie.