Restauracje na krańcu świata: Kulinarne szaleństwo w Arktyce (3)
(Restaurants at the End of the World: Norway's Touch of Madness)
W skrócie
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.
Oglądaj w telewizji
Opis
Restauratorka i szefowa kuchni Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania lokali gastronomicznych, które znajdują się z dala od cywilizacji, w najbardziej odległych zakątkach Ziemi. Autorzy serii zaprezentują wyjątkowych ludzi, którzy tworzą niesamowite dania ze świeżych, ale czasem trudno dostępnych składników.
W tym odcinku
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać wyjątkową restaurację Isfjord Radio, położoną na jednej z wysp Svalbardu. Pasjonat gotowania Rogier zaprezentuje Kristen swoje kulinarne eksperymenty, w tym sorbet z marakui i kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw. Okaże się, czy zdołają we dwoje stworzyć dania, które zachwycą właścicielkę lokalu Britę