Czy da się to zjeść? (1)

(Voiko tata syoda?)

serial dokumentalny Finlandia 2021  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Kucharz Henri Alén i naukowiec Lauri Reuter pytają, jak w przyszłości będzie wyglądała produkcja mięsa. Spotykają się z hodowcą niezwykłej rasy krów i odwiedzają pewne laboratorium.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Petri Luukkainen zadaje w swoim dokumencie pytania o to, w którą stronę zmierza obecnie branża żywieniowa, i w jaki sposób będzie smakować jedzenie w przyszłości. Szukając odpowiedzi, szef kuchni razem z naukowcem podróżują po świecie, a po drodze rozmawiają z gastronomicznymi wizjonerami.

W tym odcinku

Fiński reżyser i scenarzysta Petri Luukkainen postanawia bliżej przyjrzeć się branży spożywczej. Zadaje pytania, w którą stronę ona zmierza i jak będzie smakować jedzenie w przyszłości. Szukając odpowiedzi na nurtujące go kwestie, podróżuje po całym świecie. Przygląda się najnowszym trendom kulinarnym, a także rozmawia z gastronomicznymi wizjonerami.

Twórcy

Ładuję...