Wszystkie smaki fermentacji 2 (1)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2021
Oglądaj w telewizji
Pt 3.01 2:45
PLANETE+
Opis
Kontynuacja fascynującej koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów i tradycjach z tym związanych. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu. Specjały takie jak japońska pasta miso czy koreańskie warzywa kimchi zyskały dużą popularność. Inne, jak przetwory z mleka jaka czy potrawy ze sfermentowanych ryb lub owoców morza, są spożywane lokalnie. Autorzy serii podglądają, jak się je przyrządza. Niektóre widoki przeznaczone są wyłącznie dla widzów o mocnych nerwach.
W tym odcinku
Kontynuacja koreańskiej serii poświęconej procesowi fermentacji pokarmów. Przerobiona w ten sposób żywność w wielu zakątkach świata stanowi ważny element jadłospisu.