Jakubiak rozgryza Wietnam: Sajgon (1)
magazyn kulinarny Polska 2023

W skrócie
Tomasz Jakubiak zbacza z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Poznaje m.in. uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi.
Oglądaj w telewizji
So 22.02 16:25
CANAL+ Kuchnia
Opis
Tomasz Jakubiak zbacza tym razem z europejskiego szlaku i udaje się na poszukiwanie oryginalnych smaków do Wietnamu. Podróż na południe Azji to świetna okazja, by spróbować czegoś nowego i urozmaicić jadłospis. Prowadzący jedzie do Hanoi, gdzie przekonuje się, że pho to coś znacznie więcej niż zupa. Poznaje także uroki Sajgonu oraz bogactwo kuchni ulicznej. Odwiedza lokalne targi i wietnamskich górali. Naśladując miejscowych kucharzy, przygotowuje własne wersje popularnych potraw.