Julia: Breads (6)
W skrócie
Współpracownicy pani Child są przemęczeni. W konsekwencji wykorzystują niewłaściwą rolkę taśmy filmowej, co prowadzi do powtórek, a także skutkuje wątpliwą decyzją o zastąpieniu kurczaka.
Oglądaj w telewizji
Opis
Rok 1962. Do księgarni trafiła niedawno książka kucharska napisana przez Julię Child (Sarah Lancashire). Wkrótce energiczna kobieta, absolwentka prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, zaczyna gościć w amerykańskich domach dzięki programowi telewizyjnemu "The French Chef". Lubiana, pełna radości życia kucharka również prywatnie czuje się spełniona. We wszystkich działaniach wspiera ją bowiem kochający mąż Paul (David Hyde Pierce). Małżonkowie razem stają się świadkami kluczowych momentów amerykańskiej historii i obserwują zmiany zachodzące w społeczeństwie.
W tym odcinku
Współpracownicy pani Child są wyraźnie przemęczeni. W konsekwencji wykorzystują niewłaściwą rolkę taśmy filmowej, co prowadzi do powtórek, a także skutkuje wątpliwą decyzją o zastąpieniu kurczaka mniej smakowitym kawałkiem mięsa. Tymczasem Julia zleca Paulowi i Judith zgłębienie sztuki pieczenia francuskiego chleba. Informacje na ten temat mają się bowiem znaleźć w książce kucharskiej.