Przystanek slow food 2: Kiszonki (4)

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty.

Oglądaj w telewizji

Pt 14.03 11:25
TVP Dokumentlogo

Opis

Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.

W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. Odwiedzamy gospodarstwo, w którym od pokoleń uprawia się warzywa. W tym miejscu powstają niezwykłe kiszonki i przetwory. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty, ukazując tym samym unikalne podejście do tradycyjnych receptur.

Zobacz także

Ładuję...