Przystanek slow food 2: Kiszonki (4)

W skrócie
W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty.
Oglądaj w telewizji

Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
W dzisiejszym odcinku poszukujemy kulinarnych inspiracji w dolinie Baryczy. Odwiedzamy gospodarstwo, w którym od pokoleń uprawia się warzywa. W tym miejscu powstają niezwykłe kiszonki i przetwory. W programie zostaną przygotowane placuszki z kiszonym kalafiorem oraz gołąbki w liściach kiszonej kapusty, ukazując tym samym unikalne podejście do tradycyjnych receptur.