Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Karmelici z Wadowic

magazyn kulinarny  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Remigiusz Rączka zjawia się w Klasztorze Karmelitów Bosych oraz Sanktuarium św. Józefa w Wadowicach. Często przychodził tu Karol Wojtyła. Nawiązując do życia papieża, kucharz przygotowuje kremówki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka zjawia się w Klasztorze Karmelitów Bosych założonym przez św. Rafała Kalinowskiego oraz Sanktuarium św. Józefa w Wadowicach. Często przychodził tu młody Karol Wojtyła. Nawiązując do życia papieża, śląski kucharz przygotowuje wadowickie kremówki. W menu znajdzie się również leczo z jagnięciną.

Zobacz także

Ładuję...