Przystanek slow food: Białowieża (4)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Wizyta w Puszczy Białowieskiej. Rośnie w niej m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu znajdzie się podlaska wersja ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Oglądaj w telewizji
Czw 12.06 5:50
TVP Dokument
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Wizyta w malowniczej i majestatycznej Puszczy Białowieskiej. Autorzy odkrywają bogactwo i walory miejscowej roślinności. Znaleźć tam można m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu tym razem znajdzie się podlaska wersja egzotycznego ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Zobacz także
Przystanek slow food: Mazury (1)
Pon, 09.06 5:30
Przystanek slow food: Juchowo (2)
Wt, 10.06 5:45
Przystanek slow food: Biebrza (3)
Śr, 11.06 5:35
Przystanek slow food: Podhale (5)
Pt, 13.06 5:45
Przystanek slow food: Miody (6)
Pon, 16.06 5:30
Przystanek slow food: Gorce (7)
Wt, 17.06 5:35
Przystanek slow food: Slow food w wielkim mieście (8)
Śr, 18.06 5:35
Przystanek slow food: Brodnica (9)
Czw, 19.06 5:35
Przystanek slow food: Kaszuby (10)
Pt, 20.06 5:40