Przystanek slow food: Białowieża (4)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Wizyta w Puszczy Białowieskiej. Rośnie w niej m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu znajdzie się podlaska wersja ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Oglądaj w telewizji
Nd 2.03 5:50
TVP HD
Pon 3.03 11:30
TVP Dokument
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Wizyta w malowniczej i majestatycznej Puszczy Białowieskiej. Autorzy odkrywają bogactwo i walory miejscowej roślinności. Znaleźć tam można m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu tym razem znajdzie się podlaska wersja egzotycznego ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Zobacz także
Przystanek slow food: Mazury (1)
So, 22.02 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Juchowo (2)
Nd, 23.02 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Biebrza (3)
So, 01.03 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Podhale (5)
Wt, 04.03 11:40
Przystanek slow food: Miody (6)
Śr, 05.03 11:25
Przystanek slow food: Gorce (7)
Czw, 06.03 11:25