Przystanek slow food: Białowieża (4)

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Wizyta w Puszczy Białowieskiej. Rośnie w niej m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu znajdzie się podlaska wersja ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.

Wizyta w malowniczej i majestatycznej Puszczy Białowieskiej. Autorzy odkrywają bogactwo i walory miejscowej roślinności. Znaleźć tam można m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu tym razem znajdzie się podlaska wersja egzotycznego ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.

Zobacz także

Ładuję...