Przystanek slow food: Białowieża (4)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Wizyta w Puszczy Białowieskiej. Rośnie w niej m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu znajdzie się podlaska wersja ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Wizyta w malowniczej i majestatycznej Puszczy Białowieskiej. Autorzy odkrywają bogactwo i walory miejscowej roślinności. Znaleźć tam można m.in. czosnek niedźwiedzi. W menu tym razem znajdzie się podlaska wersja egzotycznego ramenu. Widzowie dowiedzą się też, jak wygląda ręczny wyrób tradycyjnego sękacza.