Apetyt na przygodę: Kulinarne sekrety Luizjany (3)
(World of Flavor with Big Moe Cason: Gumbo, Gator and Grillin')

W skrócie
Wyprawa w głąb delty Missisipi pozwoli odkryć niezwykłe smaki potraw kreolskich i kajuńskich. Big Moe będzie polował na aligatory. Dowie się również, jak zrobić prawdziwe gumbo oraz kiełbasę boudin.
Oglądaj w telewizji
Opis
Big Moe Cason pragnie poznać wyjątkowe smaki, które można znaleźć w odległych zakątkach globu. We Włoszech spróbuje rzadkich białych trufli, w Szwecji pozna kulisy wyrobu sera z łosiego mleka, natomiast w Hiszpanii przekona się, jak smakuje mięso świń karmionych żołędziami. Dla niektórych z tych przysmaków warto pojechać na drugi koniec świata.
W tym odcinku
Wyprawa w głąb delty Missisipi pozwoli odkryć niezwykłe smaki potraw kreolskich i kajuńskich. Big Moe będzie polował na aligatory i używał łuku do łowienia karmazyna. Dowie się również, jak zrobić prawdziwe gumbo oraz kiełbasę boudin. Okaże się, czy jego kulinarne zdolności zdobędą uznanie.