Apetyt na przygodę: Karolina Południowa od kuchni (2)
(World of Flavor with Big Moe Cason: South Carolina Soul)

W skrócie
Big Moe pozna kuchnię Charlestonu w Karolinie Południowej i jej znaczenie dla historii oraz kultury afroamerykańskiej społeczności. Nauczy się nowego sposobu robienia kiełbasy i będzie obrabiał kraby.
Oglądaj w telewizji
Opis
Big Moe Cason pragnie poznać wyjątkowe smaki, które można znaleźć w odległych zakątkach globu. We Włoszech spróbuje rzadkich białych trufli, w Szwecji pozna kulisy wyrobu sera z łosiego mleka, natomiast w Hiszpanii przekona się, jak smakuje mięso świń karmionych żołędziami. Dla niektórych z tych przysmaków warto pojechać na drugi koniec świata.
W tym odcinku
Big Moe pozna kuchnię Charlestonu w Karolinie Południowej i jej znaczenie dla historii oraz kultury afroamerykańskiej społeczności. Nauczy się nowego sposobu robienia kiełbasy, będzie łowił ostrygi i obrabiał kraby. Okaże się, czy zdobędzie uznanie na festiwalu kulinarnym.