W kotle historii: Gębą i ręką. Polski sobór w Konstancji
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy
Zobacz także
W kotle historii: De Gaulle w PRL. Generał powraca do Polski
Pon, 09.06 8:25
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Bitwa pod Płowcami - zwycięstwo czy remis?
Wt, 10.06 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Koronacja Augusta II: wszystko na pokaz. Warszawa i Drezno, czyli najweselsze dwory w Europie
Śr, 11.06 8:25
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Zjazd gnieźnieński. Czym ugościć cesarza?
Czw, 12.06 8:30
i 1 późniejsza emisja