Smaki świata - po bałkańsku (48)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Ostatnim przystankiem kulinarnej podróży Adriany Marczewskiej jest jeden z najmniej poznanych regionów Bułgarii, czyli Stara Płanina. W miejscu tym od lat kultywuje się tradycję produkowania jogurtu.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.

Ostatnim przystankiem kulinarnej podróży Adriany Marczewskiej jest jedno z najmniej poznanych regionów Bułgarii, czyli Stara Płanina. W miejscu tym od lat kultywuje się tradycję produkowania i jedzenia bułgarskiego jogurtu, który wiele osób uznaje za eliksir młodości. Kisele mliako na dodatek jest podstawą do przygotowaniu wielu odświeżających potraw.

Twórcy

Ładuję...