Smaki świata - po bałkańsku (47)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Adriana Marczewska odwiedzi najsłynniejszy bułgarski zabytek, czyli monastyr Rilski. Weźmie także udział w ortodoksyjnej uczcie i starym muzułmańskim rytuale. Spróbuje dań przygotowywanych na skarze.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.
Adriana Marczewska odwiedzi najsłynniejszy bułgarski zabytek, czyli Monastyr Rilski. Weźmie także udział w ortodoksyjnej uczcie i starym muzułmańskim rytuale. Szefowa kuchni spróbuje dań, które w górach przygotowywane są od wieków w ten sam sposób - na skarze, czyli grillu.