MasterChef (7/14)
W skrócie
Pod złotymi boxami uczestnicy znajdują plecaki, a w nich produkty niezbędne podczas każdego biwaku: słoiki, puszki oraz konserwy. Muszą stworzyć z tych składników ekskluzywne dania.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna odsłona kulinarnego konkursu. Jurorzy, Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran, przygotowali dla uczestników konkurencje z daniami z produktów biwakowych, z serc zwierzęcych lub jeżowców. W innym zadaniu kucharze muszą wykazać się znajomością upodobań sędziów, podając im do łóżka ulubione śniadanie. Wyjątkowo trudne okaże się odtworzenie potraw, których spróbują po ciemku. Nie zabraknie gości specjalnych. Będą to gwiazdy "Dzień Dobry TVN" - Ewa Drzyzga, Anna Kalczyńska, Małgorzata Ohme, Filip Chajzer, Andrzej Sołtysik oraz Bartek Jędrzejak. Studio odwiedzi też Anna Mucha czy kucharze znani z poprzednich edycji. Ponadto widzowie ponownie spotkają się z jurorem "MasterChefa Juniora", Tomaszem Jakubiakiem. Masterclass poprowadzi Hector Jimenez Bravo, który ocenia w ukraińskiej wersji programu. Najlepsze osoby wezmą udział w kulinarnej bitwie we Włoszech. Na zwycięzcę czeka sto tysięcy złotych, a także możliwość wydania własnej książki kucharskiej.
Pod złotymi boxami uczestnicy znajdują plecaki, a w nich produkty niezbędne podczas każdego biwaku: słoiki, puszki i konserwy. Muszą stworzyć z tych składników ekskluzywne dania. Jednocześnie odbędą sentymentalną podróż w przeszłość. Druga część odcinka to konkurencja eliminacyjna. Kucharze zastają na stanowiskach pylon, czyli cukier, oraz halit, tzn. sól. Zadanie polega na podaniu dwóch kulinarnych propozycji: tarty tatin, a także ryby w soli.