Smaki świata - po bałkańsku (42)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają najlepsi rybacy wschodniej Europy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Podróżniczka i restauratorka Adriana Marczewska kontynuuje swoją kulinarną podróż. Szefowa kuchni tym razem odwiedzi Półwysep Bałkański i przedstawi widzom przepisy na pyszne dania, z których słyną Rumunia i Bułgaria.

Adriana Marczewska ponownie wyrusza do Rumunii, tym razem jednak odwiedzi Deltę Dunaju. Pasą się tam dzikie konie, rosną tysiącletnie dęby i mieszkają tam najlepsi rybacy wschodniej Europy. Dzięki połączeniu słodkich wód Dunaju i słonego Morza Czarnego można złowić tam najsmaczniejsze ryby, z których powstaje narodowa potrawka - saramura.

Twórcy

Ładuję...