Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (2)

(Food in Our Time)

serial dokumentalny Singapur 2020  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

André Chiang wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności.

Oglądaj w telewizji

Nd 5.05 6:00
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.

Twórcy

Ładuję...