Jak jemy dziś? Ewolucja na talerzu (1)

(Food in Our Time)

serial dokumentalny Singapur 2020  od 12 lat
zdjęcie

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

André Chiang, zdobywca dwóch gwiazdek Michelin, wyrusza w podróż, która pozwoli mu odkryć dawne tradycje kulinarne i ich źródła. Przekona się, że w Jakucji, Japonii, Peru i Ghanie zwyczaje przekazywane z pokolenia na pokolenie wciąż są kultywowane. Mistrz kuchni pokazuje, jak doświadczenia przodków mogą pomóc w walce z marnowaniem żywności. Przekonuje, jak wiele współczesna sztuka kulinarna można czerpać z przeszłości.

W tym odcinku

André Chiang rusza w podróż przez Jakucję, Japonię, Peru i Ghanę. Chce pokazać, jak wiele można czerpać z dawnych kulinarnych tradycji.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...